VSKG-logga


Lördag 8 september 2018

Skrattyoga workshop

Vill du få in mera skratt i ditt liv? Kanske ge hjärnan semester och prova på skrattyoga? Skrattyoga är en fysisk (och smittsam) övning som kombinerar fritt skratt med djupandning från yogan.

”Fake it till you make it” är den humorbefriade metoden i skrattyoga där man så att säga går bakvägen till skrattet via kroppen genom andning, rörelse och ögonkontakt. Vi skrattar igång oss med hjälp av övningar som ofta leder till det äkta skrattet.

Skrattyogan är prestationslös där vi får tillstånd att leka, och där vi skrattar med varandra och inte åt varandra. Skratt är ett sätt att ge hjärnan semester – att vara i nuet. I skrattyoga behöver man inte vara glad från början, det räcker med att viljan att börja skratta. Skratt har många goda hälsovinster. T.ex. reduceras stress och spänningar i kroppen, är smärtstillande genom att endorfinerna ökar och stärker immunförsvaret, stimulerar kreativitet och skapar samhörighet.

Skrattyogametoden ”laugh for no reason” har utvecklats av den indiske läkaren Dr Madan Kataria och spritts till över 100 länder. Skrattyoga har funnits i Sverige sedan 1999.

Ledare: Karin Lindström Kolterud

Datum och tid
Lördag 8 september kl 11.

Plats
ABF-lokalen, Videvägen 9.


Arrangör: Amanda Andersson