VSKG-logga


Tisdag 13 mars 2018

Förändringar i mitt liv; ett föredrag med skådespelaren Suzanne Ernrup

Vi var 16 medlemmar i VSKG som samlats för att lyssna på Suzanne Ernrup, som pratade om ”livsförändringar och varför”.

Suzanne växte upp som yngst i en familj av fem personer. Hon ville bli sedd och använde allt över golvhöjd som scen. Vid 10 års ålder kom hon till Dramaten som barnskådespelare och medverkade då i ”Ture Sventon”. På Dramaten blev hon kvar till 17 års ålder och hade sista rollen i ”Dödsängeln” mot Tommy Berggren.

Hon gick därefter ut gymnasiet där hon hade Dagmar Lange som lärare i svenska. Dagmar ansåg att Suzanne absolut skulle fortsätta på skådespelarbanan. Hon blev inte antagen till scenskolan i Stockholm, men kom in i Göteborg där hon tillbringade de närmsta 4 åren. Kom så tillbaka till Dramaten, vilket inte var så lyckat eftersom hon nu sågs som konkurrent och inte ett begåvat barn.

Lämnade så skådespeleriet och arbetade en kort period inom handikappomsorgen. Fick på det sättet kontakt med Kristina Ekstrand och gjorde tillsammans med sin man Anders 370 föreställningar under 9 år med ”scener från vården”. Då fick hon nog och gick en KBT-utbildning och tillbaka till handikappomsorgen.

Nu är hon en av producenterna för ”Kvinnorna och staden”.

Hon är lycklig i sitt liv, och vill vara förnöjsam med det hon har och inte söka mer. Flyttar nu efter 20 år här till Norrköping. Hon kommer då en halvtimme närmare dottern, som bor i Danmark, som hon uttryckte det. Just nu paus från teatern.

Därefter följde förtäring samt små snuttar från oss andra och våra liv, som Suzanne ville höra om och varför vi gjort våra val.

Stort tack till en fantastiskt trevlig och medryckande kvinna, och även till Monica Jansson som ordnat mötet!

Kerstin Örje