VSKG-logga


Söndag 4 december 2016

Julmarknadsresa till Nora

En litet kylig och dimmig decembermorgon klev 13 medlemmar från VSKG på Forssjö buss. Det var dags för VSKG:s decembermånadsmöte.

Elisabeth rattade oss med säker hand till Nora - den gamla trästaden i Bergslagen. Nu skulle vi få uppleva julstämning och julmarknad i Maria Langs Skoga. Vi välkomnades av två trevliga ungdomar. Varje resenär fick en lott med vinstchans på något från de mysiga små butikerna runt det gamla torget. Kerstin Örje hade turen att vinna en strut med den berömda Noraglassen.

På egen hand strövade vi omkring på de kullerstenslagda gatorna och torget. Många hus och innergårdar ser likadana ut idag som de gjorde på 1700-1800-talet. Det fanns många gammaldags affärsskyltar vid de små mysiga butikerna. På torget i de många stånden lockade försäljarna med goda ostar, korvar, tunnbröd, honung, sylt och hantverk av olika slag.

På stadens stadshotell serverades ett gott julbord. Mätta och belåtna styrde vi våra steg till Nora vackra kyrka. Den nuvarande kyrkan invigdes 1880 och är en basilika med ett 55 m högt torn.

I kyrkan fick vi njuta av många av våra vackraste julsånger. Julmarknadskonserten avslutades med ”O Helga Natt”.

När det började skymma över torget var det dags för hemfärd. Nöjda klev vi på bussen med många kassar fyllda med läckerheter och säkert en och annan julklapp till oss själva eller våra nära och kära.Monica Jansson

På grund av Corona-virusets framfart är alla månadsprogram tillsvidare inställda.

Vi sätter igång med ny verksamhet så fort samhället ger oss klartecken!

Välkomna tillbaka då.